Wednesday 24 December 2014

Selah Sue lanceert schoenenlijn


Het gaat snel voor Sanne Putseys: de Belgische zangeres brak het afgelopen jaar door in Europa als Selah Sue, speelde op verschillende grote festivals en bracht onlangs haar nieuwe EP uit. Alsof dat nog niet genoeg is, lanceert ze begin volgend jaar een nieuwe schoenenlijn. Haar merk zal 'Selah Shoe' heten. De schoenen zullen verkrijgbaar zijn bij de merchandising stand op alle optredens, alsook online via de link www.selahsue.be/selahshoe.

Selah Sue licht toe: "Het idee om 'Selah Shoe' te lanceren kwam van mijn vriend. Hij is werkzaam in de mode, en wou de merchandising een nieuwe boost geven. Momenteel is de verkoop heel beperkt. Behalve een paar posters, greeting cards en cd's doen we eigenlijk niet aan merchandise. Ik wil dit ook commercieel niet uitbuiten. Maar een schoen ontwerpen is ergens wel spannend, en het is een origineel idee. Bovendien vind je niet gemakkelijk schoenen die recycleerbaar zijn, en een low-impact hebben. Het idee voor de naam kwam tijdens een brainstormsessie die zwaar uit de hand gelopen is. Op het einde kon niemand nog verstaanbaar praten (lacht). Het was toen dat de naam 'Selah Shoe' gevallen is. Ik weet niet meer of iemand mij probeerde aan te spreken of iets anders wilde zeggen, maar in elk geval: het was een eureka moment voor ons allen (lacht). Een nieuwe schoenenlijn was geboren. Alsook de kater van de eeuw (lacht)."

"De 'Selah Shoe' zal volledig in Belgiƫ gemaakt worden, met materialen uit ons land afkomstig, zoals jute, hennep, vlas en hop. Het ontwerp is een soort kruising tussen een espadrille en een croc. Heel comfortabel om te dragen, met een very crazy suffering style to it!"

"De zool van de 'Selah Shoe' bestaat uit een dikke laag gerecycleerd plastic, die ook de zijkant van de schoen beschermt. Deze coating moet beletten dat de geweven zool water of bier opzuigt, wat wel eens het geval is bij concerten of festivals. De 'Selah Shoe' heeft dus alle troeven in huis om de ideale festivalschoen te worden. De slogan voor de campagne in Franstalig Belgiƫ wordt 'C'est la shoe: Selah Shoe, by Selah Sue. La chou chou du festival'. Over de campagne in Vlaanderen zijn we nog aan het nadenken. De brainstormsessies zijn alvast veelbelovend (lacht)."
No comments:

Post a Comment