Thursday 23 February 2017

Trappistenrel rond zeven aarde-achtige planeten


NASA maakte woensdag bekend dat ze 7 exoplaneten heeft ontdekt rond de ster Trappist-1. Maar het sterrenstof rond de ontdekking is nog niet gaan liggen, of er is al een rel. De paters Trappisten ruziën onderling naar welke trappisten de nieuwe planeten moeten vernoemd worden.

Voor de Trappisten uit Westvleteren is het duidelijk: "Wij worden al jarenlang verkozen tot het beste bier ter wereld. Logisch dat de grootste en beste planeet naar ons vernoemd moet worden. Eigenlijk is het heel simpel: er zijn 7 planeten ontdekt, en er zijn 7 echte Trappistenbieren: Westvleteren, Westmalle, Orval, Chimay, Rochefort, Achel en La Trappe. Iedereen in België weet dat. Over La Trappe kun je discussiëren, maar de Hollanders zijn nu toch al een tijdje aan het brouwen. Zij horen er bij. De Oostenrijkers en Amerikanen daarentegen, die zijn gewoon op de kar van het geld gesprongen. Echte opportunisten zijn het!"

Maar NASA ziet dat anders. Meer zelfs, de Spencer Trappist Ale zou in poleposition liggen om zijn naam te mogen verlenen aan een van de 7 exoplaneten.

Pater Willibrordus van Westvleteren fulmineert: "Als NASA met een live mededeling komt, zit de ganse wereld op het puntje van zijn stoel. Het is duidelijk dat de Amerikanen pogen om hun trappist, de onbekende en inferieure Spencer Trappist, op nummer 1 te krijgen via een miljoenencampagne van NASA. Zondige praktijken. Wel, als ze eerlijk en consequent zijn,  dan moeten ze maar voor Trappist-1h gaan. Die planeet ligt buiten de bewoonbare zone, heeft een heel zure atmosfeer en veel neerslag!"

Volgens pater Abelardus, amateur-sterrenkundige in zijn vrije tijd, is er geen reden tot ruzie maken: "Gisteren heb ik de beelden nog eens aan een deskundig onderzoek onderworpen, en ik telde 14 planeten, genoeg voor iedereen. Dat was wel na een halve bak Trappist, op eikenhout gerijpt... En ik zag ook meerdere sterren..."

No comments:

Post a Comment