Friday 14 April 2017

Veldstraat in Gent opgenomen in parcours Paris-RoubaixGENT - De voorjaarsklassiekers zijn nog maar net achter de rug, of de organisatie van Paris-Roubaix komt met een primeur: de Veldstraat in Gent wordt opgenomen in het parcours van de editie van volgend jaar. Op uitnodiging van Schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw is de parcours directeur deze week naar Gent afgezakt, en de erbarmelijke staat van de Veldstraat stemde hem zeer vreugdevol: "Deze secteur pavé is zonder twijfel een aanwinst voor de wedstrijd. Ongelooflijk dat we deze weg nu pas ontdekken. De kasseien liggen er slechter bij dan bepaalde delen van het Bos van Wallers. Er is nergens gevoegd! En de oude tramsporen maken het quasi onmogelijk om als fietser de strook heelhuids door te komen. Dit alles in een mooi Middeleeuws kader; c'est carrément fantastique!"

De wielerfans kunnen zich dus verheugen aan massale valpartijen en mechanische pech. De 'secteur pavé Rue des Champs' zal met 4 sterren worden toebedeeld en kan een mogelijke scherprechter zijn in 2017.

Van de toewijzing van de Veldstraat aan het officiële parcours wordt vermoed dat er smeergeld aan te pas kwam. Maar dat ontkent het Stadsbestuur uit monde van Watteeuw: "Bij officiële bezoeken worden vaak koffers uitgewisseld. Dit hoeft niet per sé verdacht te zijn."

Enig punt van discussie is nog hoe de volgwagens in de binnenstand zullen geraken. Door het nieuwe mobiliteitsplan is dit niet volledig duidelijk. Er is nog tijd om deze kwestie uit te klaren, als het plan tegen dan überhaupt nog in voege is...

No comments:

Post a Comment