Monday 1 April 2024

81% van metalfans haakt af tijdens luisteren naar de Zwaarste Lijst


De Zwaarste Lijst, de lijst op Studio Brussel met de 66 beste metalplaten, wordt traditioneel uitgezonden op Paasmaandag. De VAR, die de lijstercijfers meet, ziet dat 81% van de metalfans afhaken tijdens de uitzending en dus niet naar de ranking luisteren.

Metalfan Pedro Vereecke: "Een gans dag naar metal luisteren, dat is van het goede teveel. Dat kan niemand volhouden. Het is met muziek als met het leven: er moet vanalles zijn, en dus ook afwisseling. Een mens kan ook maar zoveel woede en frustratie uitschreeuwen op 1 dag. Je moet al behoorlijk fucked-up zijn om dat een ganse dag vol te houden.

Presentatrice An Lemmens beaamt: "Ik moet toegeven dat Thomas en ik tussen de aankondigingen door, de muziek wat stiller of gewoon uit zetten. Ik hou ook altijd mijn Excedryn bij de hand, voor de koppijn. En 's avonds moet ik dan sowieso even bekomen met een warm bad, yoga muziek, klankschalen en wat kaarsen. Het moet menselijk blijven. Trop is teveel. Trouwens, je moet dat genre niet altijd zo serieus nemen. Die muzikanten zijn niet allemaal santanisten he."

No comments:

Post a Comment