Monday 15 July 2024

Complot fabrieken klagen over hoge werkdruk


DALLAS - De Writers Guild of Complot Theories, Click Bait and Deepfakes kondigt een staking aan. Ze willen protesteren tegen de verhoogde werkdruk. Door de verhoogde vraag naar alternative facts en desinformatie, zitten veel schrijvers en producenten op hun tandvlees. 

Complot theoreticus Yves Buenavista getuigt: "Zoals te verwachten was, is 2024 een heel druk jaar aan het worden. We zitten met de Amerikaanse presidentsverkiezingen, de oorlog in Oekraïne en Gaza en verschillende verkiezingen wereldwijd. Langs alle kanten worden wij bevraagd om nieuwe complot theorieën en fake news te bedenken en los van elkaar staande feiten met elkaar te verbinden. Wij kunnen links en rechts wel freelancers inschakelen, om ons te helpen, maar het nieuws stopt dus niet he. De aanslag op Trump is de druppel die de emmer doet overlopen."

"Veel freelancers die complot theorieën bedenken, zitten aan de weed. Ze produceren solide en paranoïde materiaal, maar ze werken relatief traag. Dus als er snel op de bal gespeeld moet worden, dan hebben we niet veel aan die mannen. Bovendien hebben we te maken met oneerlijke concurrentie uit Rusland en China. Daar heb je ganse trollenfabrieken en click farms met vastbenoemde ambtenaren. Die worden dus betaald door de overheid he! Terwijl wij kleine zelfstandigen zijn die werken voor een appel en een ei. Wij moeten hopen dat af en toe eens een bericht viraal gaat, om een beetje reclame inkomsten te krijgen. Al bij al een slecht verdienmodel. Dus nu gaan we in staking."

Yves zucht: "Eerlijk, soms denk ik dat er hier een groot complot achter zit om de Amerikaanse theoretici kapot te maken. Maar dat zal wel weer mijn paranoïde natuur zijn waarschijnlijk. Wat moet je nog geloven de dag van vandaag? Alleszins niet alles wat je leest op het internet!"

Monday 1 July 2024

Shrinkflation: '1 gram coke' is minder dan 1 gram


Inflatie is alomtegenwoordig en ook de drugswereld ontsnapt er niet aan. Wie 1 gram coke bestelt, betaalt nog altijd 50 EUR per gram, maar krijgt geen gram coke. De coke is versneden, en dus niet puur. En vaak krijgt de klant maar 0,9, 0,8 of zelfs 0,7 gram. De consument wordt er dus opgelegd zonder dat hij het doorheeft. Shrinkflation heet het fenomeen. Testaankoop klaagt de situatie aan.

Drugdealers wijzen naar verhoogde personeelskosten, interrupties in de aanvoerketen en gestegen productiekosten. Ali E. H. getuigt: "Ik betaal misschien geen belastingen, maar ik moet wel correct mijn handlangers vergoeden. En die zitten overal met oplopende kosten. Mijn nieuwe Lamborghini kost 28% meer dan mijn vorige. Ik moet dat dus cash bijpassen he! De consument is het gewoon om 50 EUR te betalen, dus wij moeten foefelen om rond te komen. Onze koopkracht staat onder druk en het is tijd dat de politiekers er iets aan doen!"