Saturday 12 December 2015

VRT ontkent transfergeruchten Joos


De VRT ontkent de transfergeruchten rond Filip Joos. Zijn makelaar bevestigt dat er interesse is van verschillende buitenlandse zenders, maar weigert namen te noemen. Bij de VRT is er door de besparingen geen plaats meer voor dure voetbalanalisten. Het programma Extra Time zou zo één van zijn vaste gasten verliezen, en een stuk hoogdravendheid.

Er wordt bekeken of Filip Joos niet aan de slag kan als beursanalist bij het Journaal, aangezien dit eenzelfde type geleuter vereist. Filip Joos zelf zou een transfer naar Italië verkiezen aangezien hij de taal perfect spreekt, en er tot vervelens toe lyrisch over doet. Een uitleenbeurt aan de BBC behoort ook tot de mogelijkheden, al dan niet met aankoopoptie. In Engeland zijn de budgetten voor voetbalanalisten groter.

De zender herbekijkt ook de dure contracten met enkele Nederlandse voetbalanalisten. Deze rekenen steevast hogere verplaatsingskosten aan en sommigen zijn dan nog eens moeilijk te verstaan. Bovendien blijkt uit onderzoek dat ze niet noodzakelijk meer kennis van voetbal hebben dan de gemiddelde voetbaltoeschouwer. Dit gegeven geldt trouwens ook voor de Belgische analisten.

Er wordt nu bekeken of men geen gewone fans mee kan laten aanschuiven aan de studiotafel. Vereisten zijn het beheersen van de Nederlandse taal, een rits voetbalclichés kennen en accuraat kunnen beschrijven wat er op een voetbalveld gebeurt. Een diploma of hogere studies is een minpunt. Een verleden als hln.be commentator is een pluspunt.No comments:

Post a Comment