Wednesday 8 June 2016

Marc Coucke investeert in ovens voor gebakken lucht

Marc Coucke gaat investeren in de Gentse startup 'HotAirWaveTechnologies' (HAWT). Deze startup heeft een nieuwe technologie ontwikkeld om lucht ter verwarmen op een goedkopere, snellere en ook milieuvriendelijkere manier. Het zou gaan om een bedrag van ongeveer 6 miljoen euro, waarbij Marc Coucke rechtstreeks een meerderheidsparticipatie neemt via zijn fonds Alychlo.

Volgens de voormalige CEO van Omega Pharma is de markt voor gebakken lucht wereldwijd aan het stijgen. Vooral bij politici is de vraag niet bij te houden. Maar ook toplui van diverse organisaties hebben al hun interesse betoond voor het nieuwe procédé.

Marc Coucke heeft de jonge ingenieurs van HAWT leren kennen tijdens de deal met Perrigo, en was toen zeer tevreden met de kwaliteit van de gebakken lucht. Hij wil het bedrijf nu verder uitbouwen onder zijn vleugels. In de toekomst behoort een participatie van de Vlaamse Regering - via de holding GIMV - zeker tot de mogelijkheden. Maar een voorstel van het ABVV om eveneens mee te investeren werd resoluut afgewezen. Zij moeten zich voorlopig nog behelpen met de verouderde luchtovens in Forges de Clabecq.


No comments:

Post a Comment