Thursday 7 July 2016

Regering stelt parlementaire onderzoekscommissie in naar het falen van de Rode Duivels


De federale regering gaat een parlementaire onderzoekscommissie oprichten die moet onderzoeken hoe het komt dat de Rode Duivels na de kwartfinales al uit het EK lagen. De commissie krijgt bijzondere bevoegdheden en toegang tot de hoofdzetel van de KBVB alsook tot de opnames in de kleedkamer van de Rode Duivels.

De onderzoekscommissie zal de 'brede problematiek' bekijken die aan de grondslag ligt van de ondergang van de nationale ploeg. In eerste instantie wordt gekeken of de bondscoach de juiste beslissingen heeft genomen. Enkele wissels deden immers de wenkbrauwen fronsen. En ook op de tactiek was er kritiek. Daarnaast zal er ingezoomd worden op de premies voor staf en spelers. Premier Charles Michel merkte al op dat de spelers bijna dubbel zo veel geld verdiend hebben aan premies als het jaarsalaris van de premier. Terwijl de premier toch ook af en toe scoort, zij het met toevallige meevallers.

Eveneens zal worden onderzocht of het klopt dat de spelers oververmoeid waren. Komt dit door te laat op de PlayStation te spelen? Door op het internet te surfen? Pokemon GO te spelen? Naar muziek te luisteren via koptelefoons? Heeft de vermeende oververmoeidheid voor de blessures gezorgd?

Tot slot zal de onderzoekscommissie de kapper van Fellaini ondervragen. Hem wordt verweten dat de blonde lokken zijn zicht op de bal zouden hebben belemmerd waardoor kopkansen de nek zijn omgewrongen.

De onderzoekscommissie zal bestaan uit federale parlementsleden uit beide landsdelen, alsook een handvol voetbalanalisten die het rapport zullen stofferen met allerhande theorie├źn en voetbaltechnische termen. Vermoed wordt dat hun rapport tegen het WK van 2018 zal afgewerkt zijn. Misschien.No comments:

Post a Comment