Monday 16 December 2019

DNA-expert Jean-Jacques Cassiman waarschuwt: "DNA Belgisch voetbal in gevaar."


BRUSSEL - Professor Jean-Jacques Cassiman waarschuwt in een open brief dat het DNA van bepaalde Belgische eerste klasse clubs een verhoogde kans loopt op blijvende beschadiging. De emeritus professor in de genetica schaart zich aan de zijde van de supportersverenigingen die recent aan de alarmbel trokken: de experimenteerdrang heeft zijn limieten bereikt.

Cassiman: "Het is algemeen geweten dat er de laatste jaren problemen zijn met het DNA van enkele Belgische topclubs. Grootste zorgenkind is momenteel RSC Anderlecht . Een aantal aangeworven spelers blijken niet het juiste DNA te hebben, en ook tussen de nieuwe voorzitter, Marc Coucke, en paars-wit, is er een mismatch qua DNA."

Voorzitter Coucke erkent het probleem maar denkt een oplossing gevonden te hebben in de biotechnologie, meerbepaald CRISPR-Cas9.

Marc Coucke: "CRISPR-Cas 9 is een veelbelovende knip- en plaktechniek waarmee ongewenste erfelijke eigenschappen zoals bijvoorbeeld inferieur voetbal, foute passing en vedettenallures kunnen worden vervangen door meer wenselijke eigenschappen zoals grinta, scorend vermogen en clubliefde. Er kan ook gerecombineerd worden met andere clubs."

Supporters zien deze experimenten evenwel niet zitten.
Frank Eeckhout (Fan Board Anderlecht): "De fans huiveren bij de gedachte aan designerclubs en willen het DNA puur en rein houden. Dergelijke vorm van genetische manipulatie getuigt van weinig respect voor de club en een verkeerde mentaliteit. En als er dan toch met DNA moet worden gerecombineerd, dan toch liever met het DNA van pakweg FC Barcelona, niet?"

De eerste resultaten van boven vernoemde experimenten worden pas verwacht in 2022. Tot zo lang moeten de fans geduld hebben en worden zij verzocht het eigen DNA niet aan te vallen.


No comments:

Post a Comment