Tuesday 28 July 2020

Facebook biedt aan om contact tracing-app gratis beschikbaar te stellen


MENLO PARK - Facebook heeft laten weten dat het bereid is om een corona contact tracing-app gratis op de markt te brengen. De apps van Facebook hebben reeds dergelijke functionaliteiten. Deze tracing functionaliteiten kunnen overgezet worden in een nieuwe app.

Mark Zuckerberg legt uit: "Wij volgen sowieso al overal iedereen. Op elk moment weten wij wie waar is, en met wie hij of zij contact heeft. Dus er moet eigenlijk zelfs geen nieuwe app gebouwd worden. Wij hebben de technologie al voorhanden. En onze technologie is performanter dan gelijk welk ander systeem."

"Graag bieden wij deze contact tracing technologie aan aan alle landen die het wensen, en dit gratis. Uiteraard zou het tof zijn mocht daar iets tegenover staan, wat persoonlijke gegevens of zo, leeftijd en geslacht bijvoorbeeld, shopping voorkeuren of recreatieve interesses zijn ook altijd welgekomen."

"Wat de Europese landen betreft, stel ik voor om alle lopende onderzoeken van de Europese Commissie te laten vallen. Quid pro quo: een dalend reproductiegetal in ruil voor een schone lei." (glimlacht robotachtig)

No comments:

Post a Comment