Tuesday 28 July 2020

Opnames 3e seizoen Cordon van start in Antwerpen.


BORGERHOUT - Fans hebben er lang op moeten wachten maar 4 jaar na het 2e seizoen van de fictiereeks Cordon zijn de opnames van het 3e seizoen begonnen in Antwerpen.

Nieuw in dit drama is dat de noodtoestand niet enkel te situeren valt in de stad Antwerpen, maar dat de hele provincie en bij uitbreiding de rest van het land er bij wordt betrokken.

“Aanvankelijk zou er geen 3e seizoen komen,” legt de Chinese co-producer Wu Han uit, “maar gezien de unieke opportuniteit van een echte virus uitbraak konden we deze gelegenheid niet laten liggen om beelden te maken die we anders niet kunnen maken. Het ziet er allemaal heel spectaculair uit. Je ziet de angst in de ogen van elke sinjoor.”

Enig minpuntje voor de Netflix binge-watcher is dat het 3e seizoen niet meer te vinden zal zijn in de categorie fictie, maar in het mapje non-fictie zal staan. Maar gezien de realiteit in België de fictie overtreft kon dit niet anders.

Verder wenst Wu Han ook nog een hele resem lokale instanties en personen te bedanken voor hun overreactie op een paar besmettingen op Borgerhoutse trouwfeesten en in shisha bars van de Turnhoutsebaan: “Dat de gouverneur de avondklok in héél de provincie instelde, ook al is het probleem van één district in Antwerpen, was een onverwachte meevaller. Ook dikke merci aan de Burgemeester om de bars die niet pasten in de serie te willen sluiten. Verder mag ik Marc Van Ranst mag ik ook niet vergeten, zijn liefde voor de camera is aanstekelijk, merci Marc, ook al heb je me intussen geblokkeerd op Twitter. Tot slot ook nog merci aan de Visboeren uit Borgerhout voor de lekkere vis (knipoog van Wu Han).” 

“Zonder teveel te willen verklappen over de plotwendingen, kan ik wel meegeven dat de beelden die we van de contact tracers schoten nadat ze de besmettingsbron gevonden hadden gewoonweg priceless zijn, vooral toen ze hoorden hoe beleidmakers hierop reageerden, toen zaten de dramaqueens ineens in de regering”, sluit Wu Han lachend af.

No comments:

Post a Comment