Sunday 27 September 2020

Wereldkampioenschap leuteren over koers gewonnen door José De Cauwer

IMOLA - Het WK leuteren over koers werd dit jaar overtuigend gewonnen door de Belg José De Cauwer. Hij haalde het in een duel met zijn Franse collega Alexandre Pasteur.

Hoe hij erin slaagde de volledige uitzending vol te lullen zonder pauzes of haperingen, hoewel er de eerste uren nauwelijks iets gebeurde, licht hij zelf toe: "Iedereen focust zich op het parcours en de deelnemerslijst, maar de beste tactiek is om gewoon over oude WK's te vertellen, of andere randinfo erbij te halen. Het WK zelf is een saaie koers, zoals de meeste koersen trouwens, en dat maakt het becommentariëren zeer vermoeiend. Een speciaal woordje van dank voor mijn ploegmaat Michel Wuyts, die als een echte knecht af te toe de kop heeft getrokken, en mij op tijd uit de wind heeft gezet door de dialogen op gang te houden, zonder echte gebeurtenissen in de koers zelf. Tenzij misschien tijdens de laatste ronde."

"Vanaf het moment dat Alaphilippe demarreerde, wist ik dat het binnen was. De geijkte uitdrukkingen en de superlatieven stroomden uit mijn mond als bloeddoping in Lance Armstrong zijn voorarm."

No comments:

Post a Comment