Sunday 26 February 2023

Openingsweekend koers zodanig spannend dat commentatoren geen weetjes over voorbije edities konden meegeven

Het openingsweekend wielrennen zit er op. Drie Belgen stonden op het podium en dan zou je denken dat iedereen tevreden is? Think again!

De drie Belgische commentatoren van dienst, Karl Vannieuwkerke, Renaat Schotte en José De Cauwer, morren. De koers was dusdanig spannend en veelbewogen dat ze slechts heel beperkt hun uitgebreide kennis konden etaleren.

Karl Vannieuwkerke: "Ik ben ontgoocheld. Ik had speciaal voor dit openingsweekend alle uitslagen nog eens opgefrist, en ook gekeken voor bezienswaardigheden, culinaire adresjes en ander weetjes. Maar de koers was zo spannend dat ik er niet aan toe kwam om deze kennis aan de kijker op te dringen. Door de vele valpartijen, ontsnappingen, waaiervormingen, bevoorradingen, aanvallen, demarrages, beklimmingen en achtervolgingen was er simpelweg geen tijd voor randinformatie."

José De Cauwer: "Zelfs in het begin van de koers moesten we terzake blijven, zodanig spannend waren deze twee openingskoersen. Laat ons hopen dat het niet de rest van het seizoen zo zal zijn, want ik wijd al graag eens uit over het eerste het beste dat in mijn hoofd opkomt. Ik wil dit doen vooraleer ik helemaal begin te dementeren, dat begrijpt u."

No comments:

Post a Comment