Monday 1 May 2023

Renaat Schotte lyrisch over snooker: "Ongelooflijk dat ik mijn beste jaren heb verspild aan dat eentonige wielrennen"


SHEFFIELD - Renaat Schotte doet momenteel verslag vanuit The Crucible in Sheffield, Noord-Engeland. Daar wordt het WK Snooker gespeeld, met een glansrol voor Luca Brecel. De wielerverslaggever is danig onder de indruk: "Ongelooflijk wat Luca daar presteert. Ik krijg er kippenvel van. De spanning en ontlading die zich bij elk shot opbouwt, de tactiek van de spelers, hun techniek, het publiek,... Zeer anders dan bij wielrennen, waar eigenlijk zelden iets vermeldenswaardigs gebeurt."

"Ja, ik heb er gemengde gevoelens bij. Enerzijds dankbaarheid dat ik hier mag komen verslaggeven, anderzijds verdriet dat ik mijn beste jaren als journalist aan die dopingslikkende, overbetaalde, egotrippende wielrenners heb vergooid."

"Ik bedoel: dit is echt een sport. Hoe de spelers een bal potten en de witte bal meteen klaarleggen, dát is wat de mensen willen zien in de replay, en niet een halfbakken demarrage tot halverwege de berg. Hier valt in elk frame iets te beleven, en dan kun je niet van elke wielerrit zeggen."


No comments:

Post a Comment