Friday 10 April 2015

Farid 'Le Fou' verandert naam in Farid 'De Schavuit'Farid Bamouhammad, wiens aanvraag tot voorlopige vrijstelling momenteel in behandeling is, wil zijn bijnaam veranderen van 'Le Fou' in 'De Schavuit'. Zijn advocaat, Marc Nève, heeft via Twitter en Facebook deze naamswijziging aangekondigd. Ze hopen via deze naamswijziging het gerecht en de publieke opinie milder te stemmen. 'De Schavuit' klinkt minder extreem dan 'Le Fou' (de gek, nvdr). En een Nederlandstalige bijnaam kan misschien sympathie opwekken in Vlaanderen.

Volgens Marc Nève ging Farid Bamouhammad gebukt onder de bijnaam die hij opgelopen heeft door jaren van onvoorspelbaar en onhandelbaar gedrag. Zijn advocaat zegt dat hij ondertussen veranderd is, helemaal niet meer zo gek is als vroeger, en hoogstens nog wat kwajongensstreken in de gevangenis uithaalt, zoals het dekseltje van het zoutvatje losdraaien, en de veters aan elkaar binden van gedetineerden die aan tafel in slaap vallen.

Farid Bamouhammad werd in 1985 veroordeeld tot doodslag, poging tot doodslag en poging tot ontvoering. Of de publieke opinie door deze nieuwe naam milder zal gestemd worden, is maar de vraag. Farid, een groot hiphop fan, werd geïnspireerd door rapper Sean Combs die ook al verschillende identiteiten heeft gehad (Puff Daddy, P. Diddy, Diddy, Puffy, Puff, nvdr).

In overleg met het reclamebureau dat de restyling begeleidt, werd de optie Farid 'De Modelburger' verworpen wegens ongeloofwaardig.

No comments:

Post a Comment