Thursday 3 March 2016

Voorzitter Vlaams Belang ligt onder vuurANTWERPEN - Kersvers voorzitter Tom Van Grieken is in nauwe schoentjes komen te staan binnen zijn eigen partij. Er rijzen twijfels over zijn afkomst. Volksvertegenwoordiger Filip Dewinter licht toe: "We zijn een onderzoek begonnen naar de roots van voorzitter Tom Van Grieken. Zijn achternaam deed een belletje rinkelen bij verschillende partijleden. Zijn zuiderse look is ook niet echt Arisch te noemen. Het vermoeden bestaat dat hij een afstammeling is van Griekse immigranten, en hiermee komt natuurlijk gans het programma van onze partij op de helling te staan. We kunnen moeilijk harde standpunten innemen tegen de vluchtelingen als onze woordvoerder zelf een dubieuze achtergrond heeft. Ik ben geschokt vast te stellen dat we mogelijks een mol in onze rangen hebben. Ik weet wel dat ze van Hitler zeggen dat hij eigenlijk een Oostenrijker was, maar Oostenrijk en Duitsland waren tenminste nog buurlanden, allez ja."

Europees Parlementslid Gerolf Annemans vult aan: "De statuten van het Vlaams Belang zijn duidelijk: geen vreemdelingen gewenst. Wij hebben Van Grieken om een geboortecertificaat gevraagd en zullen dit op zijn echtheid controleren. Daarna zullen de partijleden kunnen stemmen over een eventuele Grexit of niet."

Voorzitter Tom Van Grieken liet via zijn woordvoerder weten dat van een gedwongen vertrek geen sprake kan zijn, en dat hij in geval van een Grexit politiek asiel wil aanvragen bij LDD, 'als die nog bestaan tenminste'. Of hij daar erkend zal worden is nog maar de vraag natuurlijk. Als de partij effectief tot een uitzetting beslist, zal hij zijn politieke toekomst op een ponton of dergelijke moeten overpeinzen, met als ultiem alternatief plan een terugkeer naar de bakermat van de democratie.

No comments:

Post a Comment