Tuesday 20 June 2017

Aanslag Brussel door verschillende groeperingen opgeëist


BRUSSEL - Wie achter de aanslag in Brussel-Centraal zit, is tot op heden niet duidelijk. In eerste instantie ging de Federale Politie er van uit dat de ontploffing werd uitgevoerd door een aanhanger van IS, of toch minstens een gebrainwashte islamitische terrorist, maar nu blijkt dat er andere mogelijke daders de aanslag claimen.

Volgens die eerste tegenstrijdige berichten kan de aanslag een vergelding zijn van een misnoegde PS'er, die zijn steekpenningen niet langer op tijd uitbetaald kreeg.

Andere bronnen dan weer vermoeden dat de bom het werk zou zijn van een gefrustreerde pendelaar die voor de zoveelste keer zijn aansluiting gemist had.

Tegen middernacht liep een bericht binnen dat de aanslag opgeëist wordt door een groep geradicaliseerde politici 'die het beu zijn dat die 19 Brusselse gemeenten anno 2017 nu nog altijd niet gefusioneerd zijn'.

Een comment op de Facebookpagina van de AB gaf aanwijzingen dat de aanslag misschien gericht was tegen de inrichting van de nieuwe voetgangerszone op de Anspachlaan. Ook deze claim wordt onderzocht.

Ondertussen vonden ook nieuwe internationale complottheorieën hun weg naar de media. Op Twitter verscheen een tweet dat de dader een spion zou zijn van Rusland, die in opdracht van Trump, 'de onmacht en chaos in Brussel en de EU' zou moeten aantonen. En de bevestiging van Brussel als een 'hellhole'.

De NMBS dan weer heeft ernstige vermoedens dat de bom komt van een malcontent Waals vakbondslid, die bedoeld was voor de ochtendspits. Door gebrekkige planning en budgetproblemen ging de bom slechts af in de avondspits.

Al deze claims worden door de Nationale Veiligheidsraad onderzocht.


No comments:

Post a Comment