Friday 13 October 2017

Ademloos, Ringland en StRaten-Generaal verenigen zich in 'Ringloos'ANTWERPEN - De belangengroepen Ringland, Ademloos en stRaten-generaal gaan de krachten bundelen. Ze fusioneren onder de naam 'Ringloos'.

Manu Claeys (stRaten-generaal) licht toe: "Kijk, wij hebben nu lang genoeg de boel geblokkeerd en subsidies gekregen. Het was tijd om het protest te overkoepelen, te overkappen zeg maar. De naam van de overkoepelende vereniging is Ringloos. Deze naam is symbolisch goed gekozen, omdat er door onze schuld nog altijd geen ring is. Hadden wij in 2008 niet beginnen protesteren en dat belachelijk referendum opgestart, dan was de Oosterweelverbinding vandaag klaar, met alle positieve gevolgen vandoen. Namelijk minder fijn stof en zo."

Wim Van Hees (Ademloos) vult aan: "Ironisch dat wij het argument 'fijn stof' indertijd opgeworpen hebben en dat er door ons toedoen nu extra fijn stof is vrijgekomen door de dagelijkse files. Nu, het was wel een catchy slogan indertijd. We hebben de mensen bang kunnen maken, en tegen de vooruitgang laten stemmen. Mooi ontwerp trouwens van die brug. Had een landmark kunnen zijn voor Antwerpen. Een gemiste kans." (hapt naar adem)

Peter Vermeulen (Ringland): "En dan die overkapping... Ja, dat gaat veel geld kosten he... Ik weet niet of ze daar op het einde nog budget voor gaan hebben. Ik geloof er eigenlijk zelf niet meer in. Het zal heel duur zijn, en waar moet het fijn stof naar toe? Dat wordt afgezogen, maar naar waar? Naar het park erboven?... (stilte)... Mja, mobiliteit en gezondheid, het is meer dan slogans he. Niet gemakkelijk... Hallo? Sorry, ik moet afleggen, de file is aan het oplossen. Het gaat hier weer vooruit. Bedankt om te bellen!"


No comments:

Post a Comment