Friday 13 October 2017

Kaakchirurgen stellen hoogte hamburgers aan de kaakDe Koninklijke Belgische Vereniging voor Stomatologie en Maxillo Faciale Heelkunde trekt aan de alarmbel. In een open brief gericht aan Minister van Volksgezondheid Maggie De Block wijzen de kaakchirurgen op een verontrustende evolutie. Er is een verhoogde instroom aan patiƫnten die zich blesseren bij het eten van zogenaamde culinaire hamburgers. Deze hamburgers tellen verschillende lagen en deze lagen worden bijeen gehouden met een stokje. De hamburgers zijn te groot voor een normaal kaakgewricht. Bij een poging een hap te nemen is er een niet te verwaarlozen risico op verrekking of zelfs luxatie. Luxatie is wanneer het gewricht uit de kom schiet.

In hun open brief vragen de kaakchirurgen de race naar de top stop te zetten en hamburgers met stokjes te verbieden. Dr Abeloos: "Hoge hamburgers zijn niet praktisch en een potentieel gevaar voor de Volksgezondheid. Bovendien, als je het stokje er uit trekt, valt de hamburger uiteen. Trekt op niets. We moeten terug naar een normale hoogte van hamburgers!"

In een reactie laat het Vlaams Verbond van Tandartsen dan weer weten dat een stokje wel nuttig kan zijn om etensresten tussen de tanden te verwijderen. Wordt vervolgd.

No comments:

Post a Comment