Monday, 25 December 2017

Temptation Island past formule aan en wordt 'Construction Island'


Er zit sleet op de formule van Temptation Island. Minder en minder koppels die mee doen, worden echt uit elkaar gespeeld. Als dusdanig kan Temptation Island bezwaarlijk een relatietest genoemd worden. Voor sommigen is het zelfs gewoon een betaalde vakantie geworden.
Daarom past het productiehuis nu de formule aan. De opnames vinden vanaf volgend jaar plaats in België, en de koppels blijven gewoon thuis. Maar ze moeten een verbouwing opstarten boven hun budget, zonder plan en met hulp van minimum één van de schoonouders. Koppels die zich wensen in te schrijven moeten minimum één pasgeboren kind hebben, of de vrouw moet hoogzwanger zijn. Allebei de partners dienen een voltijdse job te hebben. Voor de bouwwerken mag enkel beroep gedaan worden op een lijst van malafide aannemers, die stuk voor stuk werken met ondoorzichtige voorschotfacturen. De gezinnen moeten tijdens de verbouwing ter plekke blijven wonen.



Halfweg de verbouwing, op zaterdagavond, na opnieuw een lange werkweek en ongetwijfeld moeilijke verbouwingen, komt een slinkse, schaars geklede verleidster langs die de man des huizes diep in de ogen kijkt. Ze brengt drank mee en verleent een luisterend oor, en wie weet misschien meer...

'Construction Island' belooft de ultieme relatietest te zijn. Een plezier voor de kijker, een hel voor de deelnemers.

Friday, 8 December 2017

WHO plaatst Belgische ziekte in lijst 'ziektes in opmars'


BRUSSEL - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vreest een uitbraak van de 'Belgische ziekte'. Ze plaatst de stoornis in haar lijst 'ziektes in opmars', naar aanleiding van het falen van het Eurostadion dossier. Er werden een reeks anti-infectie maatregelen voorgesteld die het verspreiden van de ziekte moeten voorkomen.

De Belgische ziekte is een ingewikkelde aandoening die wordt gekenmerkt door immobilisme, neurocognitieve problemen en opstoten van verkiezingskoorts. De hersenschors van de geïnfecteerde wordt langzaam aangetast door een Pseudomening-okok bacterie en de patiënt kan niet meer logisch nadenken.

De infectie is besmettelijk en wordt overgedragen door speeksel. Ze komt het vaakst voor bij mensen die beroepshalve in het openbaar moeten spreken en nadien ook aangesproken worden, in casu politici. Daarom wordt aangeraden de patiënt in quarantaine te houden in een achterkamertje, of in een salon, wanneer het socialisten betreft.

In een later stadium geeft de Belgische ziekte aanleiding tot open wondes, waarop makkelijk een vinger kan worden gelegd. Vreemd genoeg is net dan de kans op genezing het grootst, indien de beschikbare middelen niet worden verspild en de problemen kordaat aangepakt.

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block: "De Belgische ziekte is een ziekte die zich van het zuiden van het land naar het noorden verspreidt. Voorlopig geldt een positief reisadvies voor België, maar aan allen die aan beleidsvoering doen, wordt aangeraden extra voorzorgen te nemen en niet te lang te talmen met belangrijke beslissingen!"





Verdiensten 'slimste mensen ter wereld' heel pover


De slimste mensen ter wereld, jaarlijks verkozen door media-agentschap Vier, kunnen weinig verdiensten voorleggen. Tot deze conclusie kwam een panel van klimaat-experten, trendwatchers, wetenschappers en bedrijfsleiders.

Sinds het ontstaan van het format in 2003, lijkt het er op dat geen enkele van de grote maatschappelijke problemen werd opgelost, ondanks het ter beschikking staan van de grootste breinen van het land. Er kan zelfs niet gesproken worden over vooruitgang. Enkele bekende dossiers die muurvast zitten, zijn het Eurostadion, de Lange Wapperbrug, en op internationaal vlak de Joods-Palestijnse kwestie en de klimaatopwarming, naast vele andere.

Bert Kruismans, laureaat in 2005 en 2011 (de tweede keer zelfs als 'allerslimste' mens), in een reactie: "De druk van de maatschappij is enorm. Sommige van deze maatschappelijke problemen zitten al jaren muurvast. Ik kan wel een oplossing voorstellen, maar hoe kan ik de andere partijen daarvan overtuigen? Ik ben ook maar in dat format binnen gerold zonder te weten dat mij een loodzware taak wachtte. Eerlijk, ik wou gewoon mijn carrière een boost geven."

De enige die zijn hersencellen aan het werk zette ten dienste van de maatschappij was Wouter Deprez met zijn kritiek op de uitbreiding van transportmaatschappij Essers. Maar of de werknemers van Essers hiermee zo blij waren, valt te betwijfelen.

Bart De Wever, slechts tweede op de erelijst van 2008, kan in feite een mooier palmares voorleggen als burgemeester van Antwerpen. Hij wordt dagdagelijks met maatschappelijke problemen geconfronteerd.

De vraag dient dus gesteld worden of dit format echt de intelligentsia van België ontwaart. En of het niet eerder een opstapje is voor mediocre BV's.