Monday 2 December 2013

Uitvinder van Bitcoin verandert naam munt in 'Tulip Bolls'

JAPAN - Satoshi Nakamoto, de uitvinder van de virtuele munt 'Bitcoin' (BTC), heeft via de officiƫle website Bitcoin.org laten weten dat hij de naam van de munt veranderd heeft naar 'Tulip Bolls' (TLB).
Hij deed dit door om middernacht JST (Japanese Standard Time) de broncode van de software aan te passen. De naamswijziging is een domper op de vreugde bij investeerders die met de handel in Bitcoins hopen op snel geldgewin. Het kan namelijk nieuwe gebruikers afschrikken door een link te leggen met de tulpenbollengekte in Nederland tijdens de 17e eeuw. Toch verandert er voor de rest niets aan de werking van Bitcoins. Het computerprogramma blijft trouw aan de principes van decentralisatie en 'proof of work'. Het mijnen naar nieuwe munten gaat gewoon door, alhoewel in de plaats van 'mijnen', nu de term 'kweken' zijn intrede doet. En om nieuwe bollen te vinden, heb je nu niet langer een 'mining rig' nodig, maar een 'kwekerij'.

De Bitcoingemeenschap reageert verbolgen. Een investeerder die anoniem wenst te blijven, verwoordt het als volgt: "Je kunt de naam van een munt toch niet zomaar veranderen? En als je de naam dan toch zou veranderen, dan toch niet in 'Tulip Bolls'? Het is bovendien verkeerd geschreven, want het correcte woord voor tulpenbol in het Engels is tulip bulb. Die Satoshi Nakamoto is een dikke idioot. Het zal mij niet beletten om met mijn Tulip Bolls zwaar geld te verdienen. Of ze het nu 'Dotcommekes' noemen, of 'Lehman Brother Cents', 'Funny Money' or whatever, het zal mij worst wezen. Ik ben een believer van de munt, en blijf erin investeren tot de zeepbel barst!!"

Satoshi Nakamoto, de enigmatische cryptograaf, wiens identiteit onbekend is, was onbereikbaar voor commentaar. Volgens de laatste locatiebepaling verblijft hij in een huis aan de grachtengordel in Amsterdam...

No comments:

Post a Comment